Bruksanvisningen

Det här är en test att enbart som författare skapa ett blogginlägg/recept. Det jag gjort är att bjuda in mig själv som författare via mitt Gmail-konto, vilket gick till såhär. Det man måste ha är ett mejlkonto någonstans som jag på något sätt meddelar Roffe (I det här fallet mig själv).

  1. Först försökte jag bara acceptera inbjudan vilket inte fungerade. Det gäller att läsa mejlets två steg där steg ett säger att man måste ha/skapa ett eget WordPress-konto.
  2. Skaffa ett WordPress-konto baserat på min Gmail-adress,vilket gick bra. Ange ett helt annat lösenord än det du har för din mejl!
  3. När det va gjort kunde jag acceptera inbjudan. WordPress skickade mig direkt till https://enklarecept.wordpress.com med en massa möjliga menyer till vänster. Bland dessa ser jag ”Inlägg” där jag kan se alla Inlägg som gjorts. Men jag kan inte göra något med dem, bara kolla.
  4. Kollade ett inlägg och backade sedan ur visningen med pilen uppe i vänstra hörnet
  5. Skapade detta inlägg och fick ett tips av WordPress om att det finns en bättre och enklare editor för att skapa inlägg. Sagt och gjort, jag gjorde så och kom till en både enkel och avancerad blogg-editor.
  6. Skriver det här inlägget
  7. Klickar på ”TAGS & CATEGORIES” till vänster. Ignorerar ”TAGS” och klickar i rutan för ”CATEGORIES”
  8. Får upp de kategorier som Roffe skapat och väljer ”Okategoriserad”. Försökte skapa en egen men det fick jag inte 😦
  9. Klickar på ”Publish”-knappen nere till höger.

Blev det bra?
Gmail-Roffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s