Roffes Tunn­bröds­rulle

Det här receptet skulle även kunna kallas för ”Gräsänklingsblues” eftersom det är en enkel måltid till lunch eller middag för män och kanske en och annan dam som också gillar enkel god ”skäpmat” då och då.

Ett stycken mjukt tunn­bröd
av märket och fabrikatet ”Abisko” från Polarbröd. Jag brukar frysa in hela förpackningen samt ta ut ett tunnbröd i taget som jag snabbtinar i 10 sekunder på högsta effekten i min mickrovågsugn.

2 (två) stycken grillkorvar från Siljans Chark.
Dessa säljs i butiker i Dalarna och kanske i butiker i andra län, vad vet jag. Antingen köper jag 10-pack eller 20-pack, fördelar korvarna i olika platspåsar så att jag kan ta fram 2 stycken åt gången eftersom jag även fryser in mina grillkorvar för senare måltider…
Dessa frysta två grillkorvar snabbtinar jag även på snäppet under högsta effekt. Tror det är ca 600W? Dessa antingen grillar jag eller steker i en stekpanna. Det ska vara hårdstekta/grillade korvar!

Potatissallad från Rydbergs!
För gräsänklingar räcker det att köpa bara 200 gram som räcker till ca 3 tunnbrödsrullar beroende på hur mycket du klickar på.

Men efter att jag publicerat inlägget har jag övergått till Coops egen lokala potatissallad. Den är ju så mycket godare, i alla fall hos Coopen i Bjurs.

Majonäsgurka
eller Gurkmajonäs som vissa hävdar att det heter. Finns på tub från Kavli.

Senap och Ketchup!

Rostad lök!

Jaha ja! Lägg de stekta eller grillade korvarna på tunnbrödet. Klicka på potatissalladen, kläm på majonäsgurkan samt dra på senap och ketchup efter behag. Sist duttar du på lite rostad lök. Därefter rullar du ihop det hela samt viker lite smörgåspapper i ena änden så att den delen som du håller i inte kletar ner dina händer och kläder. Ok?

Som dryck brukar jag ta en Folköl från Dalabryggeri i Rättvik eller en Högtidsmust från samma bryggeri. Vid festliga tillfällen blir det en vanligt ljus lager från Dala Bryggeri som inhandlats från systemet.

Om det är en lunchrulle så går det även bra med en Pepsi Max eftersom Coca Cola förstört smaken på sin Cola Zero.

I värsta fall blir det ett stort glas kallt kranvatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s