Roffes favoritsallad

Precis som många män i min ålder så är vi lite kräsna var gäller grönsaker, så även jag. Men det finns undantag. Speciellt när jag får tillreda grönsakerna till våra måltider här hemma.

Inspirerad av lunchrestaurangen Savoj här i Bjursås så började jag tillreda följande grönsakssallad som kan serveras på en salladstallrik vid sidan om eller direkt på mattallriken vid sidan om den kokta potatisen samt vad vi för övrigt äter till lunch eller middag.

Det viktiga i receptet är att alla ingående delar är skurna i mindre delar. Som illustration kan jag nämna urkärnade oliver som jag delar i tre delar. Övriga grönsaker delar jag i ungefär motsvarande storlekar.

Ingredienser

  • Romanisallad
  • Färsk gurka
  • Körsbärstomater
  • Konserverade kärnfria oliver. Helst blandade grekiska
  • Röd paprika
  • Olivolja
  • Balsamico crema

Finfördela alla delar och samla dem i en bunke.

Häll på lite olivolja och Balsamico Crema samt rör om så att allt blandas väl.

Häll upp salladen i en vacker skål eftersom jag oftast slabbar runt innehållet upp på kanterna.

Det jag vill framhålla är att salladen blir så pass smakrik att den nästan blir en måltid i sig. I och med att allt är finfördelat så får man in alla delar i munnen varje gång där smakerna tillsammans är hur mumsiga som helst.

Ofta gör jag mer sallad än vad som räcker till våra två portioner. IKEAs glasformar med lock är utmärkta att spara i, till nästa dags lunch eller middag. Salladen blir lika god härligt kylskåpskall dagen efter eller till och med någon dag senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s