Bullens Pilsnerkorv

Bullens Pilsner­korv är enligt mina smaklökar den godaste kokta korven som finns att få. Sibylla kan här slänga sig i den så kallade väggen.

Min första riktiga kontakt med denna utsökta korv skedde här i Bjurs när jag fick hoppa in som korvförsäljare uppe på Dössberget. Naturligtvis va jag tvungen att provsmaka i den händelse då någon kund skulle fråga hur korven smakar. Himlen log mot mig och smaklökarna skrattade i munnen. Mums!

Bullens Pilsnerkorv finns i två storlekar där den vanliga lilla burken med åtta stycken små korvar är den vanligaste som man ser i matvaruaffärer. Men det finns även långa vanliga som säljs om 40 stycken i stora burkar.

Så tillagar du Bullens Pilsnerkorv

(Följande är en avskrift från burken du ser på bilden)

Spis: Fyll en kastrull med vatten. Tillsätt ett lagerblad och ca tio hela kryddpepparkorn. När vattnet kokar, sänk värmen och lägg i Bullens Pilsnerkorv. Låt sjuda i tre minuter. Se till att vattnet inte kokar, då kan korven spricka.

Här måste jag inflika att det även går bra att i en tom kastrull hälla i hela innehållet med spa och allt samt låta spadet sjuda samt värma korven.

Öppen eld: Ställ en öppnad burk i glöden eller på ett grillgaller. Vänta tills det ryker gott från burken- då är Bullens Pilsnerkorv redo att serveras.

Alltså går det bra att värma Bullens Pilsnerkorv på grillen!

Om du inte köpt den stora burken utan tillagar Bullens Pilsnerkorv från den lilla burken med åtta stycken korta korvar så kan det kanske vara irriterande att servera dessa korta korvar i ett normalt korvbröd. Det ser lite futtigt ut fast det är gott.

Då kan man som jag lägga två korvar efter varandra i korvbrödet samt dölja skarven med senap och ketchup. För det är ju så himla gott att bita av änden på korven innan man ger sig på ”korv me brö”.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s