Knäckebröd och hög luftfuktighet

Nyligen har jag köpt Skedvi bröd. Först det gula paketet och nyss det blå. Båda paketen hade sega tråkiga brödkakor inne i sina förpackningar

Alltså blev jag tvungen att ”basta” alla brödkakor innan de kunde ätas. Dessutom var jag tvungen att omedelbart när de svalnat, placera dem i en ask av plåt för knäckebröd som jag köpt hos Leksandsbröd.

Efter dessa små åtgärder smakade brödet perfekt! Sprött, knaprigt och supergott!

Orsaken nu på sensommaren och början på hösten är den höga luftfuktigheten. Både vid transport, lagring, i butik och på restauranger så drar knäckebröd åt sig fuktigt luft och blir segt och känns gammalt. Tydligen hjälper inte ens det omslagspapper som Skedvi bröd använder. Hur det är med andra knäckebröd kan jag tyvärr inte testa just nu så det får någon annan göra.

När det gäller restauranger så gör dessa Skedvi bröd en så kallad björntjänst. De serverar brödet i samband med maten utan att ha koll på hur brödet är och smakar. Anledningen är att Skedvi bröd anses mer exklusivt än andra knäckebröd. Men som sagt var, ett gott intryck kan raseras på mycket kort tid.

Jag var senast på restaurangen Geschwornergården vid Falu gruva, och märkte tyvärr att deras Skedvi bröd var segt och tråkigt. Naturligtvis sa jag till om att deras bröd måste ”basta” i ugnen med 100 grader. Restaurangen är mycket populär med massor av turister så det vill till att vi lokalbor hjälps åt med detaljer typ segt knäckebröd och annat

Läs mer om knäckebrödsbastu

Jag vill betona att just Geschwornergården är en utmärkt restaurang med hög klass på all mat. Att de missat knäckebrödet är nog en detalj som alla restauranger har problem med just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s